De Vereeniging de Prins Hendrik Stichting heeft de afgelopen jaren onder andere een bijdrage geleverd aan de volgende projecten.

Tentoonstelling Varen op de Sterren, Eise Eisinga Planetarium
Museum Boerhaave en het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium presenteren van 20 mei t/m 4 juni 2017 in Franeker de tentoonstelling Varen op de sterren. In de tentoonstelling zijn onder meer zeekaarten, sextanten, globes en gyroscopen uit de collectie van Museum Boerhaave te zien.

Tromp's Huys heeft een nieuwe vitrine
Het museum Tromp's Huys heeft een nieuwe vitirine aangeschaft waar recente aanwinsten kunnen worden gepresenteerd.

Stichting Zeeslag voor kansarme jongeren
Stichting Zeeslag, een trainingsprogramma om kansarme jongeren een toekomst te bieden.

De laatste traan, eerbetoon aan twee Zeeuwse walvisvaarders
De laatste traan, boek over de walvisvangst met de Willem Barendsz, 1946-1964 Jaap R. Bruijn en Joost C.A. Schokkenbroek.

Stichting Solar boat team
De TU Delft Solar boat doet mee aan de DONG Energy solar boat race challenge.